Welkom
(Medisch) Pedicure
Algemene informatie
Diabetes en voeten
Reuma en voeten
Ouderen en voeten
Spasme en voeten
Speciale technieken
Schimmeldiagnostiek
Cosmetische voetverz
ProVoet
KRP / ProCert
Prijslijst voeten
handen/(kunst)nagels
Fotoalbum
Nieuws & acties
Contact
Interessante sites

Pedicure                       

 

Zeg eens eerlijk; "perfecte" voeten zoals hiernaast op de foto willen we toch allemaal?

Maar laten we wel realistisch blijven, dat is niet voor iederéén weggelegd.  Met goede en regelmatige verzorging kunnen we al een heel eind komen, maar dan nóg zijn er heel veel mensen met problemen aan hun voeten. Sommige voeten hebben nou eenmaal meer te verduren (gehad) dan andere. 

 

 

 

Ook uw voeten zijn bij mij in goede handen!

 

Na eerst de basisopleiding pedicure gevolgd te hebben, ben ik inmiddels ook opgeleid tot Medisch Pedicure voor o.a. de diabetische-, reuma- en verwaarloosde voet en specialistische technieken zoals orthesiologie, anti druktechniek, nagelprothesetechniek, enz.  U kunt in bepaalde gevallen uw behandelingen declareren bij uw zorgverzekeraar. Informeer bij hen hierover.

Meer informatie over de diverse specialismen vindt mu in het menu hiernaast onder Pedicure.

 


 * Wilde-Pedique
 

Nagelprotese techniek 

 * Wilde-Pedique is een professioneel concept waarmee beschadigde teennagels

gecorrigeerd kunnen worden en waarmee een blijvend perfect resultaat nagestreefd wordt. Met Wilde-Pedique plus kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk herstseld worden op verantwoorde wijze. Het is een bijzonder elastische kunststof (gel) die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet en teennagel.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Provoet

Provoet is de brancheorganisatie voor pedicures. Zij bevordert de kwaliteit van het beroep en de beroepsuitoefening om garant te staan voor een goede en verantwoorde zorgverlening.

Een bij ProVoet aangesloten pedicure is niet automatisch een gespecialiseerd pedicure. 

 

 

 

naar de site van Provoet

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

ProCert

ProCert is het kwaliteitsregister voor de pedicure.

Pedicures die aan hun eisen voldoen kunnen zich registreren. Een geregistreerde pedicure beschikt over de benodigde diploma's én is verplicht zich bij te scholen. De bij ProCert geregisteerde pedicures hebben minimaal één specialisme, bv diabetes en/of reuma aantekening of zij zijn medische pedicure. Een medisch pedicure is opgeleid voor de behandeling van diabetes-, reuma-, oudere, verwaarloosde- en spastische voet. Ook de specialistische technieken zijn een onderdeel van de opleiding. Deze technieken zijn, orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie, en vilttherapie. In het menu links wordt hier verder op ingegaan.

Een bij ProCert geregistreerd pedicure heeft een AGB code. Deze is nodig om de behandelingen bij risicovoeten te kunnen declareren bij de zorgverzekeraar.

 

naar de site van Procert

Jouw nagels zijn mijn passie! | eenzonnetje@live.nl